Köszöntés

2017.12.28. 08:00

Puskás Istvánné Buzás Éva 95. születésnapja polgármesteri köszöntővel

A 95 éves Puskás Istvánné Buzás Évát dr. Puskás Tivadar polgármester is fölköszöntötte születésnapja alkalmából. Karácsony napján, Szombathelyen jött a világra.

Vas Népe

Éva néni négy unokája közül Németh Péterrel Fotó: Szombathely.hu

Éva néni egyedül él, férje 1964-ben elhunyt. Három gyermeke van – Éva, Zsuzsa, István –, akik ma már mindhárman nyugdíjasok, édesanyjukat rendszeresen látogatják, ellátását segítik. Hat unokája, kilenc dédunokája és egy ükunokája sok örömet jelent számára,

Édesapja vasöntőként a gépgyárban dolgozott, édesanyja szakácsnő volt. Négy testvére már nem él. Ő maga elemi iskolát végzett, majd gyermekfelügyeletet vállalt. Két évig a városi tanácsnál telefonközpontos volt, később a Zanati úti patyolatnál vasalónőként dolgozott – egészen 1977-ig, nyugdíjba vonulásáig.

Éva néni négy unokája közül Németh Péterrel Fotó: Szombathely.hu

A patyolatnál kiváló dolgozói kitüntetésben részesült. 1943-ban ment férjhez. Férje városi légóparancsnok volt. Éva néni 1981-ben költözött a Markusovszky Lajos utcai lakásba. Szeretett varrni, szívesen javította a gyerekek ruháit. Szívesen néz televíziót, olvas, ma már csak a Vas Népét böngészi át mindennap. Ingadozó vérnyomással és hólyagsérvvel kezelik, már nem nagyon mozdul ki a lakásból. De fodrászhoz eljár: így készült nagy örömmel a születésnapi köszöntésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában