rendőr mikulás

2017.12.06. 16:57

Rendőri tanács járt a Mikulás ajándéka mellé Sárváron

A Vármelléki Óvoda ovisai nagy meglepetésére nem egyedül érkezett a Mikulás tegnap reggel. Míg a legkisebbek ajándékot kaptak, szüleik tanácsot, mire figyeljenek vezetés közben. Egy kis odafigyelessel megelőzhetőek lehetnének a balesetek. 

Pajor András

A bejáratnál ajándékot kaptak az óvodások Fotó: Pajor András

 

A bejáratnál ajándékot kaptak az óvodások Fotó: Pajor András

Rendőri kísérettel érkezett a Mikulás tegnap reggel a sárvári Vármelléki Óvodába. A bejáratnál minden óvodás ajándékot kapott, a szüleik pedig egy-egy tanácsot, hogy figyeljenek a biztonsági öv bekötésére és a kerékpár kivilágítására.

A gyerekek nem szeppentek meg a közlekedésrendészektől, sőt volt, amikor ők sorolták az indulás előtti teendőket. – Az elmúlt időszakban bekövetkezett balesetek idején is enyhítette volna a következményeket, ha a gépjárműben utazók használják a biztonsági öveket. A kerékpárosoknak a védősisak használatát ajánljuk, ami még ugyan nem kötelező tartozéka a kerékpárnak, de erősen ajánlott a használata, mert leeséskor a fejsérülésnek van a legnagyobb esélye – mondta a városban már több éve tartó kitelepülésekről Vargáné dr. Kovács Veronika alezredes, a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője.

A nap során az alosztály munkatársai – már jelmez nélkül – egy szomszéd megyékkel közös sebességmérési akcióban is részt vettek. Az ott kiosztott Mikulás-csomagoknak azonban már egészen más fogadtatása volt, mint a sárvári óvodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában