CSÁKÁNYDOROSZLÓI KARÁCSONY

2017.12.20. 19:49

Ünnepi hangolódás a hatodikosokkal

Egy kicsit már szerdán karácsony volt a Csaba József Általános Iskola udvarán. A zeneiskolások és a hatodikosok készültek betlehemes játékkal és versekkel, és zenélt a Kármentő. Ajándék is jutott mindenkinek, és forró ital.

Bakos Ágnes

Az új évre szóló jókívánságokkal járt a nézők között az egyik diák, V. Németh Zsolt államtitkárt is megszólította. Fotó: Szendi Péter

 

Az új évre szóló jókívánságokkal járt a nézők között az egyik diák, V. Németh Zsolt államtitkárt is megszólította. Fotó: Szendi Péter

Ünnepi hangolódásra hívták a csákánydoroszlóiakat szerda este. Hatalmas sátrat állítottak fel az általános iskola udvarán. A sátorban színpad, előtte sok-sok széksor. A hideg idő senkit nem tartott vissza: büszke szülők és a település apraja-nagyja összegyűlt a hangulatos műsorra. Hallhattak megindító történetet a négy gyertyáról: arról, hogy amíg van remény, addig annak lángjával meggyújtható a hit, az öröm és a szeretet gyertyája is. Jézus születésének történetét is színre vitték a diákok: pásztorokkal, háromkirályokkal és persze a Szent Családdal. Kozó József, az iskola igazgatója elmondta: hagyomány már, hogy minden évben az őszi tanítási szünet után nekilátnak a gyerekek, hogy összeállítsák karácsonyváró műsorukat. Az is hagyomány, hogy jut ilyenkor ajándék mindenkinek. Van, hogy egy kis szaloncukor, és van, amikor nagyobb ajándék – idén ez utóbbinak örülhettek a csákánydoroszlói diákok. Pályázati forrásból készítettek ajándékcsomagot minden diáknak. Ami viszont rendhagyó volt az idei ünnepváráson, az a vendégzenekar: a V. Németh Zsolt államtitkárral, térségi országgyűlési képviselővel felálló Kármentő adott műsort. Előretekintés is színesítette a programot. S ha hihetünk a hagyománynak, akkor gazdag és sikeres év lesz 2018 – legalábbis az elhangzott népi jókívánságok alapján biztosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában