EGY PERCBEN

2017.12.17. 12:30

Vasi hangfoglalók, évzáró erdészek- rövid hírek megyénkből

Bakos Ágnes

Kiglics László pontyokat szállít, most naponta 6-7, jövő héttől már napi 10-15 mázsát, mint elmesélte, két hete indult a hajtás és december 23-áig tart majd. Most jött el a halak szezonja Fotó: Unger Tamás

Ne felejtse senki: legyen étel mindig a szokott helyen

KÖRKÉP Nem elég kitenni a madáretetőt, figyelni kell, hogy az folyamatosan tele legyen, hiszen az énekesmadarak ilyenkor számítanak az élelemre, és a megszokott helyeken keresik a táplálékot, figyelmeztetnek az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei.

Nőtt a vasi ipari termelés októberben

KÖRKÉP A szeptemberi 118 milliárd forint után októberben 119,4 milliárd forintot tett ki a Vas megyei ipari termelés értéke, jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Éves összevetésben is növekedés látszik, hiszen tavaly az év tizedik hónapjában 110,7 milliárd forintot tett ki a vasi ipari termelés.

Kezdődnek a földmunkák, ezért most tilos pecázni

MAGYARSZECSŐD Általános horgászati tilalom lépett életbe és érvényes december 22-e délutánig a magyarszecsődi tavon, ahol megkezdődtek a vízpartfejlesztés földmunkái.

Vasi hangfoglalók is kedvezményezettek

BUDAPEST Vas megyei nyertes is van a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjában, derül ki a kedvezményezettek listájából. A Vasasszonyfára bejegyzett kiadó 1,6 millió forintot nyert a Zaporozsec formáció felléptetésére a Hiperkarma együttes előzenekarakén, valamint 800 ezer forintot arra, hogy az Igorz együttes előzenekar lehessen a Rómeó vérzik zenekar koncertjein.

Évet zárnak, eredményt hirdetnek az erdészek

SZOMBATHELY A jövő kedden tartja évzáró rendezvényét az Országos Erdészeti Egyesület Szombathelyi Helyi Csoportja. Akkor hirdetik ki az Erdőképek című fotópályázat eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában