Civil

2018.01.12. 11:42

90. születésnapján köszöntötték Németh János acsádi lakost, Jani bácsit

Németh János, Jani bácsi 1928. január 11-én született Acsádon. E ritka jubileum, születésének 90. évfordulója alkalmából otthonában köszöntötte január 11-én Kranczné dr. Kovács Bernadett, Acsád Község polgármestere és dr. Kiss Patrik, a Nemesbődi Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője.

Civil Tudósítónktól

Jani bácsi és dr. Kiss Patrik aljegyző ünnepelt a miniszterelnöki emléklappal. Fotó: Bauxberger Kata

Jani bácsi fiatalon is, és ma is tudja: csak szeretettel, önzetlenséggel és önfeláldozással lehet boldogságban élni. Nehézségek mindig adódtak az életében, de a hit, a bizalom erőt adott, így felelősséggel és önzetlenséggel vállalta a kihívásokat. Jani bácsi élete példa lehet mindenki számára, mert alapelve a tisztesség, a jóság, és a családja iránt érzett felelősség. De példa lehet fegyelmezett és törvényt tisztelő, másokat is tiszteletben tartó magatartása is, amellyel kiérdemelte szűkebb hazája, lakóhelye szerető gondoskodását is.

Jani bácsi és dr. Kiss Patrik aljegyző ünnepelt a miniszterelnöki emléklappal. Fotó: Bauxberger Kata

Mi, akik most ünnepeljük Jani bácsi születése napját, tanulhatunk. Megtanulhatjuk tőle a helytállást, az élni akarást, a sugárzó szeretetet, mert ez adhat erőt ennyi éven át. Köszönjük a lelkiismeretet, a szeretetet és emberséget, amivel gazdaggá tette nemcsak családja, hanem kis községünk életét is. Ahogy Pázmány Péter írja: Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek. Csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.

– mondta köszöntőjében Kranczné dr. Kovács Bernadett polgármester.

Jani bácsi. fiával és az emléklappal. Fotó: Bauxberger Kata

Bármennyire is próbáljuk ezt megfogalmazni, igazából csak az tud arról beszélni, hogy kilencven év alatt mi történik egy életidőben, az tudja elmondani, aki megérte. Adja a Jó Isten, hogy Jani bácsi még sokszor tudja elmondani!

Bauxberger Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában