csapatmunka

2018.01.01. 08:00

Az ünneplés és a munka jegyében telt a sárvári Mazsorett Együttes idei éve

Az idén 25 éves, nívódíjas Mazsorett Együttes sokszínű jubileumi évadot álmodott és valósított meg. Az ünnepi esztendőt decemberben gálával koronázták meg.

Pogács Mónika

Fotó: Pajor András

Huszonkét éve tartozik a város adventi időszakához a művészeti csoport évzáró estje a Tinódi gimnázium sportcsarnokában. Idén is fergeteges show-műsorral szórakoztatták a közönséget. Egyik ünnepi koreográfiájukban mind a hat csoport közösen lépett színre. – Kiemelt év volt az idei számunkra. Júniusban az Országos Mazsorett Fesztivál megrendezésével és jubileumi show-val ünnepeltük 25 éves fennállásunkat – mesélte büszkén Csikós Györgyné nívódíjas művészeti vezető. Elárulta: egészen pontosan 1992. február elsején tartotta az első foglalkozást Pernecker János, a sárvári fúvósok akkori karnagya felkérésére. Negyed évszázad alatt gyönyörű szárba szökkent a kezdeményezés: ma már hat csoport dolgozik együtt a művészeti együttes sikeréért, Sárvár hírnevét öregbítve. Számos fellépésük van ugyanis országhatáron innen és túl.

Fotós: Pajor András

– Összetett jubileumi programunk volt. Hirdettünk egy rajzpályázatot, készítettünk egy kiállítást, amely a negyed évszázad történetét mutatta be. Sok fellépésen, versenyen vettünk részt. Ennek koronája volt az év végi est – foglalta össze dióhéjban az évet a művészeti vezető.

A show-n a mazsorettek kellékek kavalkádjával meneteltek, táncoltak. A Tündér, a Rózsaszínpárduc, a Csillag, a Csillagszem, a Gyöngyszem és a Kristály csoport jelenti 2017-ben a sárvári Mazsorett Együttest, amelynek vezetői Csikós Györgyné, Krajczár Zsanett és Csorba-Pálla Zsanett. Csikós Györgyné kiemelte: nagyon szeretnek hazai közönségük előtt fellépni, a csoportok együttműködése, munkához való hozzáállása pedig példaértékű. Az, hogy a csoportok korosztálytól függetlenül jó barátságban vannak egymással, egyik azonosítójuk, szinte védjegyük. – A nevelés hosszú folyamat. A vezetők mellett a tagok egymástól, a fiatalok az idősebbektől is sokat tanulnak. Ebből az összetett folyamatból születnek meg a produkciók – árulta el a szakember. A show-nak a fények, a zene nagyon fontos eleme volt. Utóbbit az együttes programjainak állandó közreműködője, a Kanona Band szolgáltatta élőben. Az ünnepi hangulatba idén egy kis szomorúság is vegyült. A legnagyobbak, a Kristály csoport az eddigi felállásban utoljára sorakozott fel, forgatta együtt zászlóit. Tagjainak többsége az egyetemi tanulmányok miatt nem tud már rendszeresen próbára járni. – Nagyon fáj a szívem utánuk. A Kristály csoport olyan közösség volt, amely példát mutatott a többieknek, és nagyon magasra tették a szakmai mércét – jellemezte Csikós Györgyné.

Fotós: Pajor András

Azt is elmondta: érdeklődők csatlakozására folyamatosan számítanak, idén is sok új taggal bővültek. – A gálára, de a Mazsorett Együttes egész évi tevékenységére nagyon büszke vagyok. Sok szereplésünk volt, a versenyekről arany és kiemelt arany minősítésekkel tértünk haza. De ugyanígy nagyon büszke vagyok a közönség számára láthatatlan, kulisszák mögötti munkára, a kollégákra, a szülők, az önkéntes diákok segítségére, együttműködésére. Csak így sikerülhetnek olyan produkciók, amelyek a közönség örömére szolgálnak – mondta.

– Csapatmunka a miénk, csak így lehetünk sikeresek – zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában