támogatást nyert

2018.01.21. 13:00

Évindító ülést tartott Sében a képviselőtestület

A napokban tartotta ez évi első ülését a helyi képviselő-testület. A napirenden több aktuális témát is érintettek. Megszűntek a faluban január 15-től a szelektív hulladékgyűjtő pontok.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Archív

A képviselők a havonta elszállított zsákos gyűjtést javasolják a lakosságnak. A szolgáltató akár több zsákot is elszállít, feltéve, ha a hulladék belevaló. Nem szállítják el például az építkezésnél, szigetelésnél megmaradt hungarocell anyagokkal teli zsákokat.

Fotó: Archív

Belügyminisztériumi pályázaton a falu egymillió 600 ezer forint támogatást nyert. A pénzből megújul a temetői felső parkolóhoz vezető út, a temetőben urnafal épül, valamint megtörténik a ravatalozó külső és belső festése. Az épület ablaka a templom színes üvegablakainak mintájára szintén megújul.

A temető melletti erdei utat néhányan helytelenül autós közlekedésre használják, így közelítenek a parkerdei kisházaktól a falu irányába. Az erdei út így gödrössé válik, állaga romlik. Ezt az utat az autósok elől sorompóval lezárják.

Elhangzott a továbbiakban: a faluházvezetői posztra három személy jelentkezett. Sörös István polgármester minden jelentkezőt meghallgatott. A pályázók anyagának megismerése után a képviselő-testület Lékai Nórát nevezte ki a faluház élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában