tűzesetek

2018.01.15. 13:20

Három tűzesethez vonultak a vasi tűzoltók a hétvégén

Egyik tűzeset kapcsán sem sérült meg senki.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotós: Illusztráció

Családi ház kéményében lerakódott korom égett Körmenden az Arany János utca egyik családi házában, pénteken délután. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók a házat átszellőztették. A körmendi egység a födém és a tető átvizsgálását elvégezték, amelynek során megállapították, hogy a tűz nem terjedt tovább. A kémény használatát annak műszaki felülvizsgálatáig megtiltották, amelyet a kéményseprő szakember is megerősített.

Kerti hulladékot égettek pár négyzetméteren, Szombathelyen, a Síp utcában, szombaton a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották, majd felhívták a tulajdonos figyelmét az égetési szabályok betartására.

Nappaliban lévő kandalló falba épített füstcsöve mögötti gipszkarton és fa szerkezeti elem izzott Gencsapátiban a Hunyadi úton, szombaton a késő esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a falburkolatot megbontották, majd egy vízsugárral az izzást megszüntették és a helyszínre kérték a kéményseprőket. Az eset kapcsán lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában