Szalon

2018.01.22. 07:00

Kávéházi hangulat a Vadásánál

Egy helyben lakó házaspár és a hegyhátszentjakabi önkormányzat összefogásával új kezdeményezés indult útjára szombaton: megtartották a művelődési házban a Szeparé Őrségi Művészeti Szalon első találkozóját.

Tersztyánszky Krisztina

Kránicz Ferenc, Török Károlyné Miszori Marianna, Török Károly a Szeparéban. Fotó: Tóth Jenő

 

Kránicz Ferenc, Török Károlyné Miszori Marianna, Török Károly a Szeparéban. Fotó: Tóth Jenő

A ötletgazdák az alakuló alkalmat a magyar kultúra napjára időzítették, melynek fontosságát Kránicz Ferenc polgármester és Tóth Jenő jegyző méltatta. A falu is felkarolta az eddig példa nélküli ötletet: közreműködtek a szervezésben és nagyon sokan eljöttek a rendezvényre. A hangulatos kellékekkel kávéháznak berendezett teremben ezúttal az alapítók, Török Károly és felesége, Marianna riportfilmje adott inspirációt a beszélgetéshez. A házaspár nemrég helyi lakosokat állított kamera elé, hogy elmondják, nekik mi Hegyhátszentjakab kincse. Jó alapul szolgált ez a falusi életről folytatott kötetlen beszélgetéshez. A szeparé talán más-más őrségi településeken, hasonló szisztéma szerint folytatódik a tervek szerint. Mindig lesz Csűrmozi, és mindig érkezik vendég valamelyik művészeti ág képviseletében. Értékes beszélgetésekkel téve közkinccsé, közösségi élménnyé a kultúra egy-egy szeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában