fegyver

2018.01.30. 08:14

Kínai egylövetű volt a sorozatbetörőknél – Börtönbe mehetnek

Kilenc szőlőhegyi pincébe jutott be a kéttagú betörőbanda, pechjükre egy engedély nélkül tartott fegyvert is zsákmányoltak az egyik helyről, ez lett a vesztük. A fegyver eredeti tulajdonosának sem volt engedélye, ő felfüggesztettet kaphat.

Bakos Ágnes

Az ügyészség és a vádlott a vádemelés előtt egyezséget köthet a bűnösség beismeréséről és ennek következményeiről Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Engedély nélkül tartotta a lőfegyvert, ez a vád a férfi ellen, aki egy szőlőhegyi pincében tartotta a kínai gyártmányú egylövetűt. A rugós légpuska azért minősül lőfegyvernek, mert abból a megengedettnél nagyobb csőtorkolati energiájú lövedék lőhető ki – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak: ítéljék próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre a fegyvertulajdonost. Az illetéktelen fegyvertartásra úgy derült fény, hogy ellopták a légpuskát – teszi hozzá az ügyészségi közlemény. Egy kéttagú betörőbanda tavaly májusban kilenc Vas megyei szőlőhegyi pincébe jutott be, onnan kisgépeket, szerszámokat, alkoholt – valamint a bizonyos lőfegyvert vitték el. Engedélyük persze a tolvajoknak sem volt lőfegyver tartására, ezért a több rendbeli lopás mellett ezért is felelniük kell. Börtönbe küldené őket az ügyészség, majd a bíróság dönt.

Kiemelt illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában