kijáró – Kismarton

2018.01.04. 08:30

Ékszerboltrablás, nem az első

Kiraboltak egy ékszerboltot karácsony előtt. A tetteseket nagyon gyorsan elfogták. Tavaly márciusban és 13 éve is volt hasonló eset.

VAS NÉPE

A tolvajok nem teketóriáztak: fejszével estek neki az ékszereket rejtő vitrinnek. Nem sokáig örültek a zsákmánynak Fotó: ORF/Inge Maria Limbach

Kiraboltak egy ékszerüzletet Kismarton (Eisenstadt) sétálóutcájában még december 21-én, írja a burgenland.orf.at. Két férfi fegyverrel támadt a személyzet tagjaira, akiket sokkolt a rablás. A tettesek elmenekültek, de még aznap elfogták őket.

December 21-én délelőtt érkezett a riasztás a rendőrségre, hogy két fegyveres férfi lépett be az ékszerboltba, ahonnan pénzt és ékszereket vittek el. A rendőrség körözést adott ki a rablók ellen. Több egységet készültségbe helyeztek, és a város több pontján, valamint a soproni határátkelő közelében is ellenőrizték az autóforgalmat. A két feltételezett elkövető egyikét nagyon gyorsan, még menekülés közben, a sétálóutca kastély felőli végén fogták el a rendőrök.

A tolvajok nem teketóriáztak: fejszével estek neki az ékszereket rejtő vitrinnek. Nem sokáig örültek a zsákmánynak Fotó: ORF/Inge Maria Limbach

A másikat nem sokkal később, az Esterházy-kastély parkjában vették őrizetbe. Azt, hogy voltak-e más résztvevői is a rablásnak, egyelőre nem tudni. A két elfogott férfi feltehetően orosz állampolgár, bár iratok nem voltak náluk, így biztosat nem lehet tudni. A rablótámadásnak több szemtanúja is volt. Az ékszerüzletben ketten dolgoztak a rablás idején, két másik munkatárs pedig egy hátsó irodában tartózkodott, amikor a rablás megtörtént.

Nem ez volt az első eset, hogy ékszerüzletet raboltak ki a városban. Tavaly márciusban egy másik belvárosi boltban jártak a rablók, akkor az elkövetők egy fejszével betörték az ékszerüzlet kirakatát, majd kirámolták a boltot. Ezt az ékszerészt egyébként már 2005-ben is kirabolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában