fontos munkát végeznek itt

2018.01.19. 21:13

A kormányhivatal kilencedik épületét is korszerűsítették

Átadták a kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és földhivatali főosztályának 127 millió forintból korszerűsített épületét.

Budai Dávid

Horváthné dr. Sélley Erzsébet főosztályvezető, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármester és Harangozó Bertalan kormánymegbízott az ünnepségen Fotó: Unger Tamás

Befejeződött a Vas Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának helyet adó épület energetikai korszerűsítése. – Ez az épület nekünk, régi szombathelyieknek az állatkórház, ha megbetegedett a háziállatunk, ide hoztuk. A mostani fejlesztés hozzájárult ahhoz, hogy Szombathely megint lép egyet előre – hangsúlyozta dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő avatóbeszédében, a Zanati utca 3. szám alatt pénteken összegyűlt mintegy félszáz érdeklődőnek.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program finanszírozásában összesen 11 épülete újul meg a Vas Megyei Kormányhivatalnak – közülük öt Szombathelyen van – a sorban az 1972-ben felhúzott épület volt a kilencedik. Tavaly november 30-án adták át a megyei földhivatal több mint 65 millió forintból felújított épületét a Welther Károly utcában.

Kívül-belül megújult a zöld-fehér épület Fotó: Unger Tamás

A következő hónapokban várható a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervezet Sugár úti épületének szombathelyi, valamint a Sárvári Járási Hivatal épületének átadója. A mostani, mintegy 127 millió forintos beruházás során javították az épület hőtechnikai adottságait. Szigetelték a homlokzatot és a födémet, kicserélték a külső nyílászárókat. Mivel a projekt kiemelt célja volt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságos üzemeltetés, ezért napelemeket is elhelyeztek az épületen. Korszerűsítették a fűtést. Ami még hátra van, az a világítás korszerűsítése – ismertette Harangozó Bertalan kormánymegbízott megnyitóbeszédében a beruházás részleteit.

Horváthné dr. Sélley Erzsébet főosztályvezető, dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, dr. Puskás Tivadar polgármester és Harangozó Bertalan kormánymegbízott az ünnepségen Fotó: Unger Tamás

Azt, hogy milyen fontos az a munka, amit ebben az épületben végeznek, jól mutatja, hogy ma 30 ezer szarvasmarha, mintegy 40 ezer sertés és 3 millió baromfi felügyelete hárul a hivatal dolgozóira a megyében – fogalmazott a kormánymegbízott, aki utalt a 21. század két nagy kihívására is, amely a víz és az élelmiszerbiztonság kérdése. A Föld népessége dinamikusan nő, ám az erőforrás, ami rendelkezésre áll véges, ezért nélkülözhetetlen az a munka, ami ebben az épületben zajlik – hangsúlyozta, majd a kormánymegbízott emlékeztett a kezdetekre is. 118 évvel ezelőtt Darányi Ignác földművelődésügyi miniszter előterjesztésére fogadták el azt a törvényt, amelyben az állatorvosi közszolgálat államosítását rendelték el.

Fotó : Unger Tamás

A beszédek végén Császár István plébános, általános helynök megáldotta az épületet, majd ünnepélyesen átvágták a szalagot. A pohárköszöntőt dr. Puskás Tivadar polgármester mondta, aki emlékeztetett, hogy a mostani beruházás csupán egy része annak az 1,1 milliárd forintos projektnek, amelyben a megye kormányhivatalának épületei megújulnak. Az ünnepélyes átadón minden felszólaló külön megköszönte a kivitelező kiváló munkáját, valamint az épületen dolgozó emberek és a hivatal munkatársainak fáradozásait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában