Egy percben

2018.01.22. 18:00

Körmendi rövidhírek – Kétszázmillió költenek a barnamezőre

Hírek a várost érintő felújításokkal, helyi médiával és egy kiadvánnyal kapcsolatban.

Kozma Gábor

Kétszázmillió a barnamezőre

Jelentős, a belváros megújítására költhető összeghez jut az önkormányzat. Friss információ szerint elbírálták a barnamezős területek rehabilitációjára kiírt pályázatokat, és Körmendet 200 millió forintos támogatásban részesítették. Ebből az összegből konkrétan a kastély közvetlen környezetében található, volt cipőgyári épületeket bontják el hamarosan, rendbe téve az ipari területet is.

Munkagépek a városi utakon?

Megkezdődtek a kisajátítások a 8-as főútvonal felújításával kapcsolatban. A közbeszerzések lezárultával még az idén megkezdődhet az építkezés. A munkálatok időlegesen átrajzolhatják a város jelenlegi közlekedését, mivel a beruházás komoly forgalomnövekedéssel jár. Várhatóan munkagépek is megjelennek majd a belterületi utakon. Az építkezés két évig tart, elkészülte után modern útszakasszal gazdagodhat a város.

Évadnyitó volt a helyi médiában

Idén is megtartották a hagyományos évadnyitót a városi írott és elektronikus médiában dolgozók részvételével. Bebes István polgármester köszöntőjében hangsúlyozta a helyi tájékoztatás fontosságát és sokszínűségét.

Új kiadvány a Kincses Kölcseyről

Új kiadvány jelent meg a Kölcsey Ferenc Gimnáziumról. A Körmend, Kölcsey, Kincs című füzetben a szerzők az iskola történetének legjelentősebb eseményeit idézik fel. Az első évtizedeket a gimnázium korábbi igazgatóhelyettese, Kondicsné dr. Kovács Éva, a közelmúlt eseményeit Laczó Tamás jelenlegi igazgató mutatja be, a fotókat Jámbori Tamás készítette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában