A világ minden tájáról

2018.01.24. 19:08

Kőszegen sokszínű társasággal tartották a X. Tartományi Káptalant

Indiából, Indonéziából, Fülöp-szigetekről, Ghánából, Kongóból és Brazíliából is érkeztek a tartományban dolgozó verbiták.

vaol.hu

Mindszenty tér 1., Sarlós Boldogasszony Székesegyház. Balra a Püspöki Palota.

„Krisztus szeretetet sürget minket.”

Ez volt a háromévente tartott Káptalan idei jelmondata. Az Isteni Ige Társasága magyar rendtartománya (röviden: verbiták) 2018. január 15 – 18. között tartotta a X. Tartományi Káptalanját, Kőszegen, a tartományfőnöki székhelyen. A Káptalan nyitó szentmiséjét, dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatta be és a prédikációjában hangsúlyozta a Szentírás fontosságát, mint Élet és Lélek életünkben. A nyitóbeszédében kifejezte, hogy a verbiták nemzetközisége prófétai jel Magyarországon, mivel azt tanúsítja, hogy Afrikából, Ázsiából és Dél-Amerikából is jönnek hozzánk jó keresztények - olvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján.

Harminckét verbita missziós szerzetes tartozik a magyar rendtartományhoz, a világ minden tájáról: Magyarországról, Erdélyből, Indiából, Indonéziából, Fülöp-szigetekről, Felvidékről, Lengyelországból, Ghánából, Kongóból, Brazíliából. Összesen tizennégy magyar és tizennyolc nem magyar verbita dolgozik és tanul a tartományban.

Magyarországon hazánkban Budatétényben, Kőszegen, Körömben, az Egri Főegyházmegyében, és Vasváron, a Szombathelyi Egyházmegyében vannak jelen a verbita missziósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában