felvételi

2018.01.10. 15:58

Látványos bemutatókkal csalogatták a rendészetisek a felvételizőket (videó)

Január 10-én második nyílt napját tartotta a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium. Az érdeklődők kiállítással és bemutatókon át tekinthettek be a rendésztanoncok izgalmas mindennapjaiba.

Gulyás Regina Olimpia

Nagy szerepet kaptak az iskola tanulói is a nyílt napon. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Hollósi Gábor rendőr ezredes, iskolaigazgató nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta, hogy idén valószínűleg 200 diákot vehetnek majd fel az intézménybe. A tavalyi éven 160 tanulóval kezdték a tanévet, 150 van jelenleg is képzésben náluk ebből az évfolyamból. Felhívta a fiatalok figyelmét arra is, hogy sokan buknak el az alkalmassági vizsgákon, így érdemes idejében- a lehető leghamarabb- nekilátni a felkészülésnek.

A fiatalok nagy érdeklődéssel fogadták dr. Koncz Gabriella Körmendi Rendőrkapitányság feladatairól szóló előadását. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Dr. Koncz Gabriella a körmendi kapitányságvezető arról beszélt, hogy a hölgyeknek is érdemes ezt a szakmát választani, hiszen magas pozíciókat is elérhetnek rendőrként. Megemlítette azt is, hogy a szokásos feladataikon kívül még koncertek, helyi kosárlabda-mérkőzések biztosítását, a migrációs helyzet kezelését, illetve a választás körüli rendvédelmi feladatokat is ellátják.

Fotó: Gulyás Regina Olimpia

A látványos bemutatók előtt, valamint a rövid előadások, iskolai és rendőr-kapitánysági bemutatkozások után a látogatóknak lehetőségük volt a tanulók szobáit (3-4-5-6-7 ágyasak) és a rendészeti múzeumot is meglátogatni. Ez a korábbi nyílt napon is hasonlóan működött.

A nyílt napra érkezők rendkívül sok izgalmas tárgyat, öltözetet és fotót nézhettek meg a rendészettörténeti kiállításon, az iskola falain belül. Sokan megtalálták a kedvenc viseletüket is, hiszen a csendőri egyenruhától a határőr együttesen át a rendőrruháig minden megtalálható volt a három teremben.

A látványosságban nem volt hiány. Volt mit nézni a rendészettörténeti kiállításon is. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

A nap legizgalmasabb részeként kutyás, illetve rendőri bemutatót láthattak az érdeklődők. Előbbinél robbanóanyagot kerestettek az egyik kutyával. Ezt követően a másik segítségével bemutatták a támadók, elkövetők hatástalanításának módszerét is.

Feszült figyelemmel, csendben nézték a látogatók a kutyás bemutatót. Fotók: Gulyás Regina Olimpia

A rendőrtanoncok két látványos „akcióval” készültek. Egyik során modelleztek egy kisebb közlekedési balesetet, mely személyi sérüléssel nem, viszont anyagi kárral járt. Az itt szokásos rendőri intézkedéseket mutatták be.

Az ezt követő gyakorlat során megismerkedhettünk a kézjelzésekkel, a rendőri forgalomirányítással. Érdekes volt látni, hogy oldják meg a tanítók azt, hogy senki ne sérüljön a kiképzés során bekövetkezett hibáktól: a diákok maguk az autósok, akiket társuk irányít.

Nagy szerepet kaptak az iskola tanulói is a nyílt napon. Fotó: Gulyás Regina Olimpia

Már a nap elején megdöbbenhettünk azon, milyen sokan érkeztek más megyékből, például Baranyából, Zala megyéből, Veszprém környékről, Székesfehérvárról vagy akár Somogyból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában