azóta megbocsátott neki

2018.01.26. 07:00

Leszúrta a felesége az alkoholista férfit

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték az asszonyt, aki olyan mérges volt a férjére, hogy hátba szúrta egy hámozókéssel. A férfi nem vette észre a sérülését, és azóta megbocsátott az asszonynak.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Almapucolással kezdődött az eset december 30-án. Az ittas férfi csúnyán beszélt az almát pucoló asszonnyal a lakásuk konyhájában. Az asszony megelégelte – és aludni küldte a férfit. Szót fogadott az ura, de amint hátat fordított, a nő hátba szúrta az almapucoló késsel.

A férfi nem vette észre a szúrást, lepihent. Később ébredt hátfájdalomra, az időközben hazaérkezett családtagoknak panaszkodott. Nem vették komolyan: ittasságára fogták fájdalmait és ők is aludni küldték.

Másnap hívtak csak mentőt, nem múlt ugyanis a férfi fájdalma. A mentők persze azonnal észrevették a szúrt sebet, a férfin életmentő műtétet kellett végrehajtani a kórházban.

A rendőrség kedden zárta le a nyomozást az ügyben, a Vas Megyei Főügyészség másnap vádat emelt, a Szombathelyi Törvényszék pedig gyorsított eljárásban döntött: két év szabadságvesztésre ítélték a nőt, három év próbaidőre felfüggesztetve, az ítélet jogerős.

Nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy az alkoholista férj évtizedek óta szóban megalázta, bántalmazta is az asszonyt, aki tűrte a megaláztatásokat. December 30-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában