SZOMBATHELY

2018.01.22. 14:01

Lovasközpont és teniszcentrum épül

Aláírták a kormány és Szombathely elöljárói azt a támogatási szerződést, amelynek értelmében több nagyszabású beruházás tervezése, illetve részben kivitelezése kezdődhet meg a következő másfél évben.

SZMK 

Dr. Hende Csaba, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a sajtótájékoztatón Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

 

Dr. Hende Csaba, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a sajtótájékoztatón
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Sajtótájékoztatót tartottak a Modern Városok Programban Szombathelyre érkező források felhasználásáról. A kormány többszáz beruházás előkészítését vagy megvalósulását finanszírozza országszerte. – Szombathely számára óriási lehetőséget jelent a Modern Városok Program, amelynek segítségével most három komoly fejlesztés indulhat el – fogalmazott dr. Puskás Tivadar, polgármester. Hozzátette: a támogatásról szóló szerződés december 22-ei aláírása tette mindezt egyértelművé. A Homok utcai volt szabadidőpark területére lovas- és hagyományőrző központot szánnak. A tervezésre 195 millió forintot biztosít a kormány. Szintén ebből a programból finanszírozzák a Gothard-kastély és a hozzá tartozó angolkert felújításának terveit, ez a beruházás később kulturális és turisztikai célokat szolgálhat majd. Az elképzelések kidolgozására csaknem 95 millió forintot kap az önkormányzat. A program harmadik eleme egy teniszcentrum a Késmárk utcában – ott már a kivitelezés fedezetét biztosítják. – Ez a három tétel együtt mintegy 550 millió forintos központi költségvetési támogatást jelent, amely Szombathelyhez kerül – emelte ki dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke. Megjegyezte, hogy 2019 végére elkészül tehát az új teniszközpont. Annak részeként kialakítanak négy új pályát a meglévő hat mellé, lesz mobil gyermekteniszpálya is, sőt modern klubház és konditerem is létesül. Tehát a sportolás feltételei tovább javulnak Szombathelyen – tette hozzá. Ennek a beruházásnak az előzménye részben az a törekvés, amely szerint a Haladás Sportkomplexum kivitelezésénél áldozatul esett pályákat pótolni kell. Illés Károly alpolgármestertől megtudtuk, hogy már arról is megegyezett az önkormányzat az illetékes minisztériummal, hogy a négy új pályát később további plusz forrásokból lefedik. A lovasközpontnál ez év végére, a Gothard-kastély rekonstrukciója 2019 március végére készülnek el a tervek, míg a teniszcentrum kivitelezése várhatóan jövő év végéig zárul le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában