Gímszarvas, őz, vaddisznó...

2018.01.24. 08:00

Már tudják az ovisok: nem csak fiúkból lehet vadász 

Erdők, mezők lakóival ismerkedtek a celldömölki Vörösmarty utcai óvoda Gyöngyvirág csoportjába járó gyerekek. Egy igazi vadász járt náluk.

Vas Népe

A celldömölki óvodások sok mindent tanultak a természetről. Mögöttük, a két óvó néni között M. Koncz Bernadett hivatásos vadász. Fotó: Vörösmarty utcai óvoda

Sok mindent megtanultak aznap a gyerekek: legelőször talán akkor kerekedett el a szemük, amikor meglátták Betti nénit, hiszen ők eddig úgy képzelték, hogy „csak a fiúkból lesznek vadászok”. M. Koncz Bernadett hivatásos vadász Petőné Somlai Ibolya és Gönye Péterné óvodapedagógusok meghívására érkezett a Gyöngyvirág csoportba, hogy az erdők, mezők állataival és madaraival megismertesse a gyerekeket.

A celldömölki óvodások sok mindent tanultak a természetről. Mögöttük, a két óvó néni között M. Koncz Bernadett hivatásos vadász. Fotó: Vörösmarty utcai óvoda

A kicsik megtanulhatták, hogy a vadászat nem csupán a lövés pillanata, hiszen a vadat etetni, gondozni kell, figyelni a mozgását – azzal együtt az erdő, a természet rezdüléseit. Betti néni nem üres kézzel érkezett: a gyerekek kíváncsian tapogatták az őzek, gím- és dámbikák által elhullajtott agancsokat. Gímszarvast, őzet, vaddisznót, fácánt, mezei nyulat és rókát képeken mutatott nekik vadász vendégük, az „igazi” búza, szemes kukorica, makk és toboz felismerése azonban nem okozott nehézséget számukra. A csoportszoba ablakához közeli fára kiakasztott madáretetőbe napraforgót, vörös kölest és tökmagot tettek a gyerekek, hiszen aznap azt is megtanulták, hogy a télre nálunk maradt madarak segítségre szorulnak, hogy átvészeljék a számukra ínséges, hideg hónapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában