fejlesztés

2018.01.13. 08:00

Milliárdos gyárfejlesztés – Körmend is érintett

Összesen 5,2 milliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelését az Ada bútorgyártó konszern: Körmend is érintett a fejlesztésben. Hosszú távra terveznek: adóbevételben és munkahelyteremtésben, ezt emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Bakos Ágnes

Budapest, 2018. január 12. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az osztrák tulajdonú Ada bútorgyártó konszern beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. január 12-én. A konszern 5,2 milliárd forintos beruházással bõvíti magyarországi termelését, az Ada Hungária Bútorgyár Kft. és a Nova Bútor Bútorgyár Kft. három magyarországi telephelyén, Körmenden, Zalaegerszegen és Nován végez fejlesztést, a beruházással 100 új munkahely jön létre. MTI Fotó: Máthé Zoltán Foto: MTI/MTVA

Az osztrák tulajdonú Ada bútorgyártó konszern 5,2 milliárd forintos beruházás-sal bővíti magyarországi termelését, ehhez a magyar kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénte-ken. Ismertette: a bútorgyártás Magyarországon évente 180 milliárd forintnyi termelési értéket állít elő, a tavalyi növekedés 6 százalékos volt, az iparág 15 ezer embernek ad munkát.

Az Ada Hungária Bútorgyár Kft. és a Nova Bútor Bútorgyár Kft. három magyarországi telephelyén, Körmenden, Zalaegerszegen és Nován végez fejlesztést, a beruházással száz új munkahely jön létre. Az Ada konszern üzemeinek kihasználtsága megközelíti a száz százalékot – ezért kell bővíteni mindhárom magyarországi telephelyet, a körmendit is, mondta el Szabó Ferenc, a konszern számviteli igazgatója. A külgazdasági miniszter mind-emellett kiemelte: az Ada újabb beruházása tovább javítja majd a magyar exportteljesítményt: a konszern termékeinek több mint 95 százaléka exportra megy. Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarországra egyre több iparágból érkeznek beruházások, a magyar befektetési környezet Európában a legvonzóbbak között van, hiszen európai viszonylatban itt a legalacsonyabb a társasági adó és a személyi jövedelemadó.

Budapest, 2018. január 12.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az osztrák tulajdonú Ada bútorgyártó konszern beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. január 12-én. A konszern 5,2 milliárd forintos beruházással bõvíti magyarországi termelését, az Ada Hungária Bútorgyár Kft. és a Nova Bútor Bútorgyár Kft. három magyarországi telephelyén, Körmenden, Zalaegerszegen és Nován végez fejlesztést, a beruházással 100 új munkahely jön létre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Foto: MTI/MTVA

 

 

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a hosszú távú fejlődést hangsúlyozta. – A kormányzat által biztosított több mint egymilliárd forintos támogatás nem csupán segíti a kapacitásbővítő beruházást a többi között Körmenden – ami többletfoglalkoztatást, adóbevétel-növekedést jelent –, de ezzel a beruházással a cég elköteleződik a hosszú távú működés mellett is. Úgy vélem, ez legalább olyan értékes hozadék, mint maga a bővülés – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában