A félévi jegy sokat számíthat

2018.01.31. 17:22

A napokban kapják meg az értesítőket az általános és középiskolások

Az elmúlt hét utolsó munkanapján véget ért az első félév az iskolákban. Megtartották az osztályozó értekezleteket, és február 2-ig mindenhol kiosztják a félévi értesítőket.

Tersztyánszky Krisztina

Albert Laura ahogy eddig, úgy most is kitűnő bizonyítványt vehetett át osztályfőnökétől. Útja a Nagy Lajos Gimnáziumba vezet Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi Tankerületi Központ fenntartásában levő általános iskolákban és középiskolákban összesen 11 200 tanuló kap félévi értesítőt. A Sárvári Tankerületi Központban 4906 általános iskolás, 642 gimnazista, 87 szakiskolás és 961 művészeti iskolás növendék első félévi munkájáról készítettek összegzést a pedagógusok. Az iskolák nagy részében már elektronikus naplót alkalmaznak, azonban többnyire még használják a papír alapú ellenőrzőt is. Az elektronikus naplót használó intézmények esetében a szülők elektronikus felületen is megtekinthetik gyermekeik félévi eredményét. Számos iskolában azonban olyan átmeneti megoldáshoz folyamodnak, hogy a diákok megkapják az elektronikus naplóból kinyomtatott félévi eredményeket, majd ezt a lapot rözítik (ragasztják) be az ellenőrzőbe. Máshol, a félévi értékelést kézzel töltik ki a tájékoztató füzetben az osztályfőnökök. Általános iskolában osztályzatot csak a harmadik osztálytól felfele kapnak a tanulók, az első és második évfolyamosokat szöveges formában értékelik a pedagógusok.

A szombathelyi Oladi Általános Iskolában a nyolcadikosok már tegnap kézhez kapták az eredményeiket. A továbbtanulóknál azért különösen fontos mielőbb tisztában lenni az osztályzatokkal, mivel ettől függhet, hogy melyik középiskolát érdemes beírni a jelentkezési lapra.

Albert Laura ahogy eddig, úgy most is kitűnő bizonyítványt vehetett át osztályfőnökétől. Útja a Nagy Lajos Gimnáziumba vezet
Fotó: Unger Tamás

Takács Imréné intézményvezető örömmel számolt be róla: a félévet mindenki sikeresen teljesítette. Ottjártunkkor épp a két tanítási nyelvű 8. a. osztályosok ismerkedtek az osztályzataikkal.

– Nekem nagyon fontosak az érdemjegyek, mert a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolába szeretnék jelentkezni, ahol a hozott jegyek alapján áll fel a felvételi rangsor – tudjuk meg Dömötör Veronikától, akinek szép bizonyítványában dícséretes ötösök is vannak. Menedzser szeretne lenni. Kerti Botond a Nagy Lajos Gimnáziumba felvételizett. Úgy érzi, az átlagosnál egy kicsit jobban teljesített. Hogy a pontszáma a sima vagy az emelt angolos osztályra lesz elég, abban döntőek lehetnek a most kapott osztályzatok. Hálás a tanárainak, hogy még az utolsó napokban is megadták a javítás lehetőségét, hogy minél jobb eséllyel induljon a továbbtanulásért.

A diákok elmondják: most sem dőlhetnek még hátra, mert a második félévben az egész osztály megpróbálkozik a középfokú angol nyelvvizsgával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában