tűzifát kapnak

2018.01.14. 19:53

Nem kell vacogniuk a rászorulóknak

Az idén sem kell vacogniuk a hideg lakásban a rászorulóknak, mivel az önkormányzat már megkezdte a szociális alapon adható tűzifa kiszállítását.

Cseszkó Tamás

Forrás: Illusztráció

Fotó: Illusztráció

- Idén is meleg költözhet az otthonokba – mondta Horváth Gábor, az önkormányzat Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottságának elnöke lapunknak. Azt is megtudtuk, hogy december első hetében megkezdődött annak a tűzifának a szállítása, melyre a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázaton Csepreg önkormányzata csaknem 2,6 millió forint támogatást nyert el. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 146 erdei köbmétert szállított a kemény lombos fafajú tűzifából.

A bizottsági elnök elmondta, idén a tavalyinál több, összesen 78 kérelem érkezett a hivatalba. Ezeket az önkormányzati rendelet alapján megvizsgálták, majd a bizottság előtt bírálták el. Ennek eredményeként a kormány támogatásával végül 61 háztartásba juthat el a tüzelőanyag.

A városgazdálkodás munkatársai az első szállítmány érkezésekor elkezdték a feldolgozást. A kuglira vágott fát már az ünnepek előtt házhoz vitték a csepregi kérelmezőknek, így azokat csak hasítani kellett, máris „konyhakész” volt a tüzelnivaló.

- A cél az volt, hogy karácsonykor minden otthonban meleg legyen Csepregen – hangsúlyozta Horváth Gábor, aki arról is beszélt, hogy a városban fontosnak tartják, hogy hathatósan segítsék a rászorulókat.

- Büszke vagyok arra, hogy Csepreg fejlődik, ám fontos, hogy az épületeink megújulása mellett a városlakók élete is folyamatosan jobb legyen – hangsúlyozta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában