hét Vas megyei intézmény

2018.01.16. 15:05

Rövid hétvégéjük lesz a nyolcadikosoknak: szombaton felvételit írnak

Szombaton tartják a középfokú oktatási intézmények központi felvételi írásbeli vizsgáit, hét Vas megyei intézmény érintett.

Bakos Ágnes

A Paragvári Utcai Általános Iskolában Stefanicsné Bőhm Katalin magyar nyelv és irodalom tanár évek óta segíti a felvételire való felkészülést. Németh Somának a matek megy jobban Fotó: Unger Tamás

A nyolc és a hat évfolyamos gimnáziumokba, valamint a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok írnak felvételit szombaton – közölte az Oktatási Hivatal.

A diákok magyar nyelvből és matematikából adnak számot tudásukról, központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Vas megyében hét intézményben lesz felvételi: a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban, Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnáziumban, Sárváron a Tinódi Sebestyén gimnáziumban, valamint a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban és a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban. Mindegyik intézmény a kilencedik évfolyamra felvételiztet, viszont a Bolyaiban nemcsak nyolcadikosok írásbeliznek szombaton, hanem a nyolc évfolyamos képzésre jelentkező diákok is.

A 2017/2018-as tanév felvételi eljárásában országszerte 421 középiskola határozta meg, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt központi írásbeliken. A pótló írásbelit majd január 25-én 14 órától rendezik azoknak, akik az előző vizsgaidőpontban alapos indokkal nem tudnak megjelenni. Ismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer vizsgázhat.

A kiemelt kép illusztráció, forrása archívumunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában