SZOMBATHELY

2018.01.18. 09:00

Századokon át ível a Szent Margit-kultusz

Háromnapos ünnepségsorozattal adózik Árpád-házi Szent Margit előtt a Szent Márton Plébánia és a Domonkos Kör Alapítvány.

Tersztyánszky Krisztina

A triduum első napja elmélkedésekkel telt, majd domonkos nővérek tartottak vesperást a Szent Márton-templomban. Imelda nővér társainak nevében is elmondta: a szent élete ma is példa számukra az Istennek odaadott élet, a hivatás iránti hűség, az engesztelő imádság és a közösség szolgálata szempontjából egyaránt.

Kőszegi domonkos nővérek vezették a vesperást Fotó: Unger Tamás

Dr. Zágorhidi-Czigány Balázs, a vasvári domonkos múzeum vezetője bemutatta, hogyan kísérte végig a Szent Margit-kultusz a magyarországi Domonkos-rend történetét. Margit szentté avatását végül is csak 75 éve, 1943-ban sikerült elérni, amikor a tatár vész vezeklője az ismét közelgő keleti veszély kapcsán vált különösen fontossá a nemzet számára. Az ünnepségsorozat zárásaként ma 18 órakor dr. Márfi Gyula veszprémi érsek mutat be szentmisét a Szent Márton-templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában