Fundservice Wien

2018.01.18. 10:00

A talált tárgyak egy helyre kerülnek az osztrák fővárosban

Központi helyre kerülnek januártól az elveszett holmik. Tavaly 30 ezer tárgy kallódott el az osztrák fővárosban.

VN

Mostantól minden amit találnak, a központi Fundservice-be kerül Fotó: PID/Fürthner

Szeretnék megkönnyíteni azoknak a dolgát, akik elveszítették valamilyen értéktárgyukat, ezért 2018. január 2.-a óta egy központi helyre, a Fundservice Wien központi telephelyére kerül minden olyan tárgy, amelyeket az utcán, a metrón, a villamoson vagy a buszon találtak meg és adtak le – írja az Eurocommpr.at. Miután összevonták a különböző illetékességi körökhöz tartozó talált tárgyak osztályait, mindegy, hogy valaki hol veszítette el tárcáját, esernyőjét, telefonját vagy aktatáskáját, mostantól bármelyiket ugyanott kell keresnie. A tulajdonosok gyorsabb felkutatása érdekében a központi Fundservice-nek ráadásul közvetlen hozzáférése van a lakcímnyilvántartóhoz, így például az elvesztett iratok akár egy-két napon belül visszajuthatnak tulajdonosukhoz. Bécsben évente több tízezer érték kallódik el útközben, 2017-ben például csak a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien járatain 30 ezer értéktárgyat hagyott el az utazóközönség. A becsületes megtalálónak továbbra is több lehetősége van, hogy leadja a talált tárgyakat, kisebb érték esetén akár a Wiener Linien munkatársaihoz is fordulhat. A nagyobb értékű tárgyakat, például pénztárcákat, fényképezőgépeket, mobiltelefonokat és ékszereket viszont csak személyesen lehet leadni az ügyfélszolgálatokon vagy a központi telephelyen. (Zentrales Fundservice 1050 Bécs Siebenbrunnenfeldgasse 3. Telefon: +43 1 4000-8091)

Csütörtök kivételével minden hétköznap 8-15.30-ig tartanak nyitva, csütörtökönként pedig: 8-17.30-ig lehet felkeresni a telephelyet.

Mostantól minden amit találnak, a központi Fundservice-be kerül
Fotó: PID/Fürthner

Az osztrák fővárosban mindemellett összesen száz úgynevezett Fundbox (talált tárgyak doboza) is található, amelyek elsősorban a rendőrőrsök közelében vannak, de fel vannak tüntetve a Wien.at weboldalának hivatalos térképén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában