Magyarszombatfáért

2018.01.26. 18:52

Több generáció élte meg a hagyományt

A Magyarszombatfáért Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület 2012 óta minden évben megrendezi egyik legnépszerűbb, hagyományőrző rendezvényét, a tollfosztó-tökmagköpesztő estét, amely a régi idők közösségi, téli elfoglaltságát idézi.

Vas Népe

A fiatalok is szívesen elsajátítják a tudást. Fotó: Kemencei Ilona

A résztvevők idősek és fiatalok, gyermekkorúak, az egyesületi tagokon kívül a falu lakói. A szomszédos szlovén falvakból és a környező településekről is évről évre többen jönnek el. Az idősek, akik gyermekként megélték, bemutatják, a fiatalok pedig megismerik, elsajátítják a tevékenységet és a körülményeket.

A fiatalok is szívesen elsajátítják a tudást. Fotó: Kemencei Ilona

Az egyesületi tagok és a község asszonyai házi készítésű finomságokkal, kelt tésztákkal, pogácsákkal érkeznek, melyeket aszalt gyümölcsökből készült kompóttal kiegészítve kínálnak a résztvevőknek. A legutóbbi alkalomkor mintegy száz résztvevő töltötte meg a kultúrházat, citera- és nótaszó mellett mulattak az estén. Épült a közösség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában