Alig egy év

2018.01.02. 13:12

Új parancsnoka van a szombathelyi börtönnek! (Frissítve!)

Alig egy évig volt hivatalában Dömény Sándor bv. vezérőrnagy. Már nem ő, hanem Nyima Tamás bv. ezredes a parancsnok.

Budai Dávid

 

Nyima Tamás bv. ezredes

Új vezetője van a szombathelyi börtönnek. Az intézmény honlapján már az új parancsnok, Nyima Tamás bv. ezredes fotója látható, aki korábban a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka volt. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Pintér Sándor belügyminiszter, indokolás nélkül vonta vissza Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornoknak, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának vezetői kinevezését, majd ezzel egy időben Dömény Sándor bv. vezérőrnagyot bízta meg a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet parancsnoki teendőinek ellátásával. Akkor feltehetően az eredményezte a vezetőváltást, hogy egy elítélt a zárkájában készített magáról fotókat, majd a képeket feltöltötte az egyik közösségi portálra. Kíváncsiak voltunk, hogy mi az oka a mostani vezetőváltásnak, ezért kérdéseinket elküldtük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

17:23

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint, a korábbi parancsnok, Dömény Sándor címzetes bv. vezérőrnagy megbízatása 2017. december 31-ig tartott, 2018. január 1-jével a megbízását megelőző beosztásában, az intézet parancsnok-helyetteseként folytatja hivatásos szolgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában