Kőszeg, Civil

2018.01.03. 10:35

Újévköszöntő az Óháznál-Elégették a múlt rossz emlékeit

Szilveszter éjszaka fél tíz után már nagy volt a nyüzsgés Kőszegen a Szénsavas-kút környékén. Több, mint 120 érdeklődő, köztük fiatal baráti társaságok, idősebb túrázók, gyerekek, kutyák gyülekeztek, hogy petárda- és tűzijáték-mentesen, a természetben ünnepeljék az új év beköszöntét.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Rezner Hajnalka

 

Fotó: Rezner Hajnalka

Nyíregyházáról, Budapestről, Bodajkról, Győrből, Szombathelyről és természetesen Kőszegről érkeztek a vendégek, s legtávolabbról immár visszatérő túrázóként köszönthettek a szervezők egy orosz hölgyet, aki megígérte, hogy jövőre ismerősöket is hoz magával Oroszországból és Norvégiából.

Fotó: Rezner Hajnalka

A csapat az Írottkő Natúrpark lelkes túravezetője, Bogáti András mókás kalauzolása mellett gyalogolt fel az Óház-kilátóhoz. A szikrázóan holdvilágos éjszakában a túrázók lámpa nélkül haladtak a csúcs felé, hogy átsétáljanak a 2018-as esztendőbe. Ősi magyar szokás szerint útközben hullott fát szedtek, hogy a tábortűzben elégessék a „múlt rossz emlékeit”.

Fotó: Rezner Hajnalka

Az Óháznál a natúrpark önkéntesei főtt virslit, forralt bort, teát, süteményt, pezsgőt kínáltak a túrázóknak. Éjfélkor közösen elénekelték a Himnuszt, majd jó hangulatban, vidámságban, énekkel, „jeti tánccal” folytatódott a szilveszteri mulatság. A távoli tűzijátékok parádés színkavalkádját osztrák és magyar oldalon az Óház-kilátóból csodálhatták a résztvevők, hiszen a tájvédelmi körzet területén nem is jutott volna eszébe senkinek, hogy pirotechnikai eszközöket használjon. A legkitartóbb túrázók csak hajnali fél háromkor indultak vissza a városba.

Fotó: Rezner Hajnalka

Az elmúlt napokban rengeteg visszajelzés érkezett, hogy idei év végén ugyanígy szeretnének majd ünnepelni!

Rezner Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában