fúvós farsangi bál

2018.01.22. 08:00

Villám sújtotta nő jött a farsangra

Mint mindig, idén is fergeteges hangulatban zajlott a telt házas kőszegi jelmezes fúvós farsangi bál, amitől akkor is jó kedvük támad az embereknek, ha csak mesélnek róla.

Merklin Tímea

A Béri Balog Ádám Általános Iskola tornacsarnokában Kőszeg Város Koncertfúvószenekara 26. alkalommal rendezte meg a farsangi bált, ahova csak jelmezben lehetett bemenni. A résztvevők meg is adják a módját, igyekeznek minél viccesebb öltözékeket kitalálni.

A bál anno retro jellegűnek indult, de már nem csak az, a 60-as, 70-es évek jelmezei mellett idén volt villámsújtotta nő villám párjával, több Hófehérke, Star Wars-figurák. Egyéniben két első lett: Freddie Mercury és egy kutyus, a csoportos kategóriában a Steampunk csapat vitte a díjat, a csoport tagjaiból „mindenhonnan fémek lógtak”.

Tortával lepték meg a 60 éves ikreket: Bakos Zoltán, Földesi János, Bakos György, Földesi Zsuzsa és Szilágyi Miklós. Fotó: Unger Tamás

A bálon nemcsak a jelmezek voltak szenzációsak, hanem a hangulat is, nagyszerű műsort adott a zenekar, idén az Edda Művek dalaiból készítettek összeállítást. Bakos György, a fúvósok elnöke elmondta: meglepetés volt a 60 éves ikrek köszöntése. A Balog iskola igazgatója, Földesi János és testvére, Földesi Zsuzsa nem tudtak előre arról, hogy itt nekik szól majd a vicces, szexi kuplé „Ez itten, kérem, fafurulya” kezdettel, Szilágyi Miklós karnagy előadásában. A zenészek a családtól tudták meg, hogy ez az igazgató kedvenc dala.

A zenekari műsor eleje és vége is mindig parádés: a bevonuláshoz a „Nyisd ki, babám, az ajtót” teremtette meg a népdalok által gyakran sugallt, kissé pajzán hangulatot, a kivonuláshoz pedig új szöveget írtak a „Valahol a Volga mentén” dalhoz, kifejezve, hogy azért muszáj abbahagyni, mert „Máma még nem ittak semmit”.

A főszervező Bakos Zoltán volt, a tombola fődíja: tesztvezetés egy márkás autóval. A bál bevételéből három új hangszert tudnak vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában