szépkorú

2018.02.27. 21:35

A 90 éves Júlia nénit köszöntötték születésnapján

Horváth Kálmánnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

SZMK

Horváth Kálmánné Fotó: Benkő Sándor/szombathely.hu

Júlia néni Kissároslakon (mai Egyházasrádóc) született, egyedüli gyermekként. Édesapja földműves volt, édesanyja a háztartást vezette – és segített a gazdaságban. Júlia néni az általános iskola nyolc osztályát szülőfalujában végezte el, aztán ő is bekapcsolódott a munkába, dolgozott a gazdaságban. Azt mondja, szívesen vett részt a falu ifjúsági körének életében is. A föld szeretete, a paraszti értékek mélyen beivódtak személyiségébe.

Horváth Kálmánné Fotó: Benkő Sándor/szombathely.hu

1947-ben ment férjhez. Párja kezdetben mozdonyfűtő volt, aztán 1960-ban belépett a helyi termelőszövetkezetbe, ahol traktorosként dolgozott. 1948-ban született meg Zoltán nevű gyermekük, aki gépszerelő lett. 1955-ben jött a világra Judit nevű leányuk, ő földmérőnek tanult, majd negyven évig – nyugdíjazásáig – a szombathelyi földhivatalban dolgozott.

1991-ben Júlia néni megözvegyült, 2015-ben költözött Szombathelyre lányához. Azóta is együtt élnek nagy egyetértésben, szeretetben.

Négy unoka és öt dédunoka szépíti meg napjait. Júlia néni mindeközben szeret olvasni, televíziót nézni, az udvaron sétálni – és máig kiveszi a részét a háztartási munkából is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában