Lidi néni, a térfigyelő kamera

2018.02.13. 19:00

Lelkes maskarások, csipkelődő megjegyzések a büki felvonuláson

Már több mint egy évtizede évente megrendezik a városban a farsangi időszakot lezáró jelmezes felvonulást, amely egyre népszerűbb.

Kovács Ágnes

 

Még a barátságtalannak induló időjárás sem tudta elriasztani a helyieket, kicsik és nagyok beöltözve vonultak végig a már hagyományosnak számító útvonalon. Délután négy órakor a szolgáltatóház melletti körforgalomnál gyülekeztek a lelkes maskarások, hogy az Átrium előtti rendezvénytérig vonuljanak. A többség nem elégedett meg a jelmezzel, sokan maszk mögé is elrejtették igazi arcukat. A harsány jókedv, a felvonulók, vagy éppen nézelődők csipkelődő megjegyzései persze jelezték, hogy maszk ide, maszk oda, mindenki tudja mindenkiről, hogy kicsoda valójában. A Star Wars ikonikus szereplői, rendőrök és álarcos rablók, az elmaradhatatlan bohócok, Pinokkió. A fantázia, mint tudjuk, határtalan, a többi pedig kézügyesség kérdése. A bükiek ebben sem vallottak szégyent tegnap délután. A művelődési ház munkatársai franciásra vették a figurát. Rossz persze az, aki rosszra gondol, hiszen francia festőnek öltöztek be mindannyian. Mint a korábbi években, az idén is Nika Róbert volt a ceremóniamester, aki az Átriumban szórakoztatta a nagyérdeműt, illetve vezényelte azokat a kis előadásokat, amelyeket a jelmezesek saját magukról rögtönöztek. DJ Szunyogh olyan dalokat kevert a bemutatkozások alá, amelyek illettek a jelmezekhez.

Németh Ákos és a kétségbeesett rablók Fotó: Unger Tamás

A zsűri döntése alapján a csoportos jelmezek fődíját Az ördög bibliája és a Tenger gyümölcsei csoport kapta. Az egyéni jelmezek közül Lidi néni, a térfigyelő kamera lett az első. A parádés felvonulás után, amelyet a hóesés még hangulatosabbá tett, a szervezők fánkkal, forralt borral és teával kínálták a rendezvényre kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában