Testi és szellemi torna

2018.02.23. 21:26

Hat csapat mérkőzött meg az Őrség ismeretéből

Változékony időjárás mellett tartották meg a Szentpéteri esték sorozat idei első szertornáját.

Tersztyánszky Krisztina

A csúzlizás nosztalgikus élmény volt Fotó: Kemencei Ilona

Az egyes szerek versenyző csoportjai mintegy hat kilométeres túra során mérték össze tudásukat a különböző állomásokon. Volt a feladványok között Őrség-totó, célba lövés légpuskával és csúzlival, pálinkafelismerés. A legnagyobb izgalmat talán az az állomás váltotta ki a csapatokból, ahol egy elrejtett kincsesládát kellett megtalálni, és a benne levő cserepekből összerakni egy aranytálat.

Ezúttal a hat csapat közül a Futrinka utca, azaz a Városszer végzett az első helyen.

A csúzlizás nosztalgikus élmény volt Fotó: Kemencei Ilona

Igazából azonban mindenki nyert: sok érdeklődőtől kísérve szép tájakat jártak végig, és játékos formában hasznos ismereteket szereztek lakóhelyük környékéről. A célállomáson, a művelődési házban elfogyasztott finom babgulyás pedig az időjárási viszontagságokat is feledtette a résztvevőkkel.

Már tervezik a sorozat következő részét: a tavaszi szer-túrát áprilisban rendezik meg, amikor már remélhetőleg a Zala patak partján, az újonnan elkészülő parkerdei szabadidőközpontban oldhatják meg a feladatokat a versenyző csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában