Szombathely

2018.02.16. 12:00

A helyi identitást is jobban erősítenék – Ezeket a témákat érintette a közgyűlés

Téma volt a stroke felismerését segítő koncepció, a képviselők megvitatták a TOP-os és a Modern Városok Programba foglalt fejlesztéseket, valamint elfogadták a szombathelyi identitáserősítő projektet.

Kánya Dóra

Koczka Tibor és dr. Puskás Tivadar az idei első közgyűlésen Fotó: Unger Tamás

- Közeleg a választás, amely a demokrácia ünnepe – jelentette ki dr. Puskás Tivadar polgármester (Fidesz-KDNP), majd kérte a szombathelyieket, hogy mondják el a véleményüket az április 8-i választáson. A Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat! elnevezésű felhívás volt az első napirendi téma. Dr. Nemény András (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szerint ez nem a szombathelyi közgyűlés elé való vita, úgy vélte, ez kampánytéma. Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, köszöni a rendvédelmi szerveknek, hogy az ország egyik legbiztonságosabb városában élhet.

Szó esett a szombathelyi identitás erősítéséről. Az önkormányzat a jövőben is támogatja a helyi identitás erősítését célzó kezdeményezéseket, újabb ötletek megvalósításával bővítené a programokat, elősegítve a „szombathelyiség” megélését a születéstől az aktív időskorig. A teniszközpontról, a lovas centrumról, valamint a Gothard-kastély hasznosítási koncepciójának kialakításáról, az épület felújításáról is döntöttek a képviselők. Prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója előadásban ismertette a stroke felismerésének fontosságát. – A programnak is célja lenne, hogy fejlesszük az egészségkultúrát, és tegyünk azért, hogy a laikusok is felismerjék a stroke jeleit – emelte ki dr. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP).

A TOP-pályázattal kapcsolatos döntésekről is tárgyaltak, benne az Egészségügyi Alapellátó Központról, amely az előzetes tervekkel ellentétben kisebb lesz. Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) hozzátette, hogy egy önkormányzat is úgy gazdálkodik a pénzével, mint egy család, arra költ, amire telik. A képviselők döntöttek arról is, hogy a Szent Márton esélyegyenlőségi programban támogatást nyújtanak a tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában