Összefoglaló

2018.02.25. 11:30

Hófúvásos utakon és láthatatlan vacsorán – Ez történt a héten

Jártunk a héten hófúvásos utakon, voltunk láthatatlan vacsorán, utánajártunk a fegyvertartás szabályainak és ott voltunk, amikor a Falco ezüstérmet nyert a kosárlabda Magyar Kupában.

Vas Népe

Kosárlabda

A férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 67-82 arányban kikapott az esélyesebb Szolnoktól. Jól harcolt a vasi gárda, de ellenfele sikeréhez ezúttal nem férhetett kétség.

Láthatatlan vacsora

Olvashatott a héten arról is, hogy láthatatlan vacsora címmel tartott előítéleteket lebontó programot a CSEÖH Óperint utcai közösségi terében. Húsz középiskolást hívtak kétfogásos vacsorára. Ám a diákoknak, mielőtt asztalhoz ültek, bekötötték a szemét. Nem a tréfa kedvéért tették, a rendezvény része volt az intézmény esélyteremtés programjának.

Lövöldözés

Írtunk arról is, hogy légpisztollyal adott le lövéseket egy fiú a Bercsényi iskolában. Garázdaság miatt nyomoz a rendőrség. Bokor Tibort, az egyik szombathelyi vadászbolt tulajdonosát és dr. Lazáry Görgyné klinikai szakpszichológust kérdeztük az esetről. Bokor Tibor a fegyvertartás felelősségéről, feltételeiről, a légfegyverekre vonatkozó szabályokról, dr. Lazáry Györgyné pedig a diákok mentális állapotáról beszélt lapunknak. A pszichológus elmondta azt is, ilyen eset sem történt még Vasban. Terápia során lehetne kideríteni, hogy a lövöldözés „segélykiáltás” vagy csak a társak előtti „menőzés” volt. Különbnek tűnni a többieknél, erre sok kamaszban ott él a vágy. Ezúttal szó szerint rosszul sült el a dolog.

Időjárás

A tél végére megérkezett Vas megyébe az igazi téli időjárás. Több mint tíz centiméternyi hó esett és szerdától hófúvás is nehezítette az utak takarítását. Egy hóátfúvásos szakaszon árokba csúszott a Bükfürdőről Szegedre tartó távolsági autóbusz szerda reggel fél tíz körül a Vas-asszonyfa és Söpte közötti úton. Egyed László, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője elmondta, a járművön a bal-eset pillanatában 13-an utaztak, nem sérült meg senki. Egy ideig a megdőlt busz ajtaját nem lehetett kinyitni, később ez megoldódott, de az utasok a menetesítő járat megérkezéséig – a hideg miatt – a járművön maradtak. A műszaki mentés idejére – ami nagyjából negyven percet vett igénybe – az utat teljes szélességében lezárták a forgalom elől, ezért a várakozó autósok közül többen megfordultak, és megpróbálták kerülő úton elérni a céljukat. A buszban szemmel láthatóan nem esett kár, miután kicsörlőzték az árokból, a jármű tovább tudott menni. A téli útviszonyok veszélye nem múlt el, továbbra is óvatosságra intik a közlekedőket a katasztrófavédelem szakemberei és a rendőrök is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában