a megoldás

2018.02.21. 13:41

Hótömbök hullanak a járókelőkre Szombathelyen

Nagyobb hótömbök esnek le az épületek tetejéről Szombathelyen.

Gulyás Regina Olimpia

Egyik kollégánk szembesült az olvadás hátrányaival szerda kora délután, amikor egy idős hölgy fejére csúszott egy adaggal.

Fotós: Szendi Péter

A téli időszakban különösen körültekintően kell közlekedni nem csak az autósoknak, hanem a gyalogosoknak is. Az elcsúszás is nagy veszélyt jelent az olvadó hó miatt, de érdemes felfelé is figyelni. Próbáljunk a járda azon szélén maradni, ahol biztonságos.

Az olvadó hó több helyen okozhat problémát. Fotó: GRO

Megkérdeztük Egyed Lászlót, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, hogy mit tudnak tenni a hasonló esetek kivédésére. Elmondta, hogy a közintézmények, illetve állami épületek tetején lévő jégcsapok, hóréteg eltávolítását, baleset-mentesítését bejelentés alapján kezdik meg.

Egyelőre ilyen bejelentés ezidáig nem érkezett. A társasházak esetében a kezelő feladata az intézkedés.

Nem csak a járókelőkre, az autósokra is veszélyes a hó. A délelőtti órákban egy busz csúszott az árokba Söpténél, később pedig egy tehergépkocsi csúszott meg az úton Celldömölk körzetében. Folyamatosan frissítjük a hóhelyzettel kapcsolatos cikkünket, melyet ITT érhet el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában