Halmay-bál

2018.02.04. 13:56

Jelmezes farsangon mulattak az olimpiai hagyományőrzők

Méhecskének, varázslónak és ősmagyarnak öltözött vendéggel is találkoztunk a Halmay-bálon szombaton éjjel.

 

Huszonegyedik alkalommal hívta bálozni tagjait és a kulturált szórakozásra vágyó baráti társaságokat a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület. A szombati volt a mulatságok sorában a tizedik, amit a Tóvendéglőben tartottak és a második, amikor – farsangi időszak lévén – a szervezők arra biztatták a vendégeket, bújjanak jelmezbe. Ennek megfelelően a 30-tól 70 éves korú közönség több mint fele maskarát öltött. Az egyesület elnökétől, az ősmagyarnak öltözött Horváth Vilmostól megtudtuk, céljuk van a báli bevétellel: Vas megye különleges olimpiai bajnokának, az 1918-ban Sárváron született Zimonyi Róbertnek szeretnének emléktáblát állítani a szülővárosában. A vasi származású evezős Magyarországot képviselve szerzett olimpiai érmet 1948-ban, később amerikai színekben olimpiai bajnok lett.

A szombathelyi Attitude Balettiskola növendékei szórakoztatták a báli közönséget, a zenét a Tequila együttes szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában