Batthyány Lajos Általános Iskola

2018.02.27. 21:05

Két program kezdődött 50 millió forintból Jánosházán

Mozgalmas heti és havi programokat jelent a diákoknak, hogy két pályázatban is sikeres volt a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola. Testvériskolával tartanak kapcsolatot, és Budapestre, Győrbe is ellátogathatnak a gyerekek.

Bakos Ágnes

Csik Józsefné, a Batthyány iskola igazgatója és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ vezetője Fotó: Unger Tamás

Ötven felsős diákot vontak be az iskolaközi szemléletformáló programba, a telki általános iskola a testvériskolájuk, tavasszal látogatnak először hozzájuk – ismertette az egyik, mintegy 15 millió forintos programot Csik Józsefné, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója. Kirándulások és tantárgyi fejlesztések is szerepelnek a kétéves programban. A másik lehetőséget a Sárvári Tankerületi Központtal együtt nyerte el az iskola, abban 35 millió forintból, ugyancsak két évig dolgoznak azon, hogy az iskola tényleg legyen közösségi tér.

Csik Józsefné, a Batthyány iskola igazgatója és Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ vezetője Fotó: Unger Tamás

Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ vezetője elmondta: a legjobb helyre került a tankerülethez tartozó hét város közül ez a nyertes program, hiszen Jánosházán példás az iskola civil szervezetekkel való együttműködése. V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy foglalta össze a két nyertes program lényegét, hogy az iskola egyrészt beágyazódik a település szövetébe, miközben kitekintést ad a gyerekeknek a világra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában