folyamatos küzdelem

2018.02.26. 19:01

Két utat lezártak hóátfúvások miatt Vas megyében! (Frissítve!)

Ismét le kellett zárni két utat Vas megyében. Ötven útszakaszon folyamatos a küzdelem a hóátfúvásokkal.

Budai Dávid, katasztrofavedelem.hu

Fotó: Unger Tamás

A hétvégén már le kellett zárni, és ma délután ismét járhatatlanná vált hóátfúvás miatt a Jánosháza és Karakó közötti négy kilométeres útszakasz, valamint hasonló okból le kellett zárni a Csepreg és Lócs közötti kilenc kilométeres utat is. Mindkét szakasz mellékút, amelyek minimális forgalmat bonyolítanak, így mindegyik település megközelíthető – tájékoztatott Pécsi Norbert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője. Megtudtuk, jelenleg 102 gép takarítja folyamatosan a megye útjait, és több mint  ötven olyan útszakasz van, ahol folyamatosan kell dolgozni a hóátfúvások megszüntetésén. A felerősödő szél megnehezíti a munkát, így az említett útszakaszok addig biztosan zárva lesznek, amíg a szél ereje nem csökken.

21.24

A bucsui bekötőút egy szakaszát is érinti a lezárás.

Az Útinform legfrissebb tájékoztatása szerint újabb útszakaszt zártak le Vas megyében. A 8618-as jelű úton Lócs és Csepreg között a 18-as és 23-as kilométerszelvények közötti szakasz, valamint a 7381-es jelű úton Karakó és Jánosháza között az 1-es és 2-es szelvények közötti szakasz mellett a 87133-as jelű Bucsu bekötőutat is lezárták a 3-as és a 6-os szelvények között, szintén hóátfúvás miatt. Az érintett települések más útvonalon is megközelíthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában