Országos Improvizációs Fesztivál

2018.02.26. 16:09

A Kispipék és az Alig-Átor csapat lett döntős

Az Országos Improvizációs Fesztivál regionális elődöntőjét 15. alkalommal rendezték Vasváron. A Nyugat-Dunántúlról várták négyfős csoportok jelentkezését a Nagy Gáspár Kulturális Központba.

Pogács Mónika

Lázár Péter játékmester a vasvári Csitt csapat improvizációs teljesítményét is értékelte Fotó: Vincze Kornél

Összesen kilenc csapat nevezett Vas megye mellett Veszprém és Zala megyékből is. A pápai Szó és Kép színpad „Kispipék” fantázianevet kapott csapata és a veszprémi Alig Színpad Alig-Átor különítménye juthatott tovább a március 24-i gödöllői döntőre.

A vasvári versenyen az említett játszókon kívül a Csitt, a Csatt, a Hullámvölgy, az Andris és Angyalai, az Anonym Aligosok és a Gotto csapat vett részt és teljesített jól. A legjobbakat a válogató helyszínén a commedia dell’arte egykori szereplőiről elnevezett oklevelekkel is elismerték a szervezők.

Így Arlecchino-díjat a Kispipék, a Pulcinella elismerést az Alig-Átor, a Brighelláról elnevezett oklevelet a Kanizsai Huligánok kapták.

A rögtönzésre épülő közös játékban a játékmester, Lázár Péter drámapedagógus, rendező, a Magyar Drámapedagógiai Társaság tagja adott feladatot a társaságoknak.

Lázár Péter játékmester a vasvári Csitt csapat improvizációs teljesítményét is értékelte Fotó: Vincze Kornél

A csapatoknak tíz perc alatt kellett összjátékot kidolgozniuk, majd ezt három percben közönség előtt bemutatniuk.

Az improvizáció a helyzetekhez alkalmazkodás, a rögtönzés, a gyors reagálás művészete. Vasváron az őszinte érzelmek, a váratlanságok, a játék örömének fesztiválját tartották – most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában