SZOMBATHELY

2018.02.04. 20:50

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a duális képzésre jelentkezők számára

Január 29-e helyett február 11-éig kérhetik a duális gépészmérnökképzést választó tanulók, hogy melyik cégnél szeretnék gyakorlati tanulmányaikat folytatni.

SZMK

Hallgatók munka közben a BPW-nél Fotó: Filep István

 

Hallgatók munka közben a BPW-nél Fotó: Filep István

- Az, hogy én három és fél éves gyakorlattal rendelkezem már ebben a szakmában, nagyban segíteni fogja az elhelyezkedésemet. A diplomám ELTE-s, úgy gondolom, ez is jó pont lesz – mondta el Tóth Roland, aki egy szombathelyi vállalatnál tölti a gyakorlati idejét. A Vas megyei cégek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően nagy szükség van mérnökökre. A duális gépészmérnök-hallgatók már az államilag támogatott képzés során többféle juttatásban részesülhetnek. – Amit tőlünk kapnak, az részben motiváció, átlagosan havi nettó 82 ezer forintot jelent, ezen kívül kaphatnak állami ösztöndíjat, és természetesen rendelkezésükre állnak az ELTE ösztöndíjai a ponthatártól függően, amely 40 vagy 80 ezer forintot is jelenthet – válaszolt kérdésünkre Szalai Orsolya, az LuK képzési specialistája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában