könnyfakasztó produkciók

2018.02.18. 13:30

A napos mediterrán világ kelt életre Szentpéterfán

Elmesélni, leírni nem lehet, látni kell! Nincs technika, amely vissza tudná adni a 18. szentpéterfai alapítványi bál hangulatát.

A Ljubicsica Kórus mediterrán környezetben Fotó: a szerző

Már a díszletek, teremdekorációk röpítik az érkezőket a Földközi-tenger szigetvilágába, sikátoros városkáiba, a Riviérára, és üdvözlik olasz, spanyol, horvát, portugál nyelven a belépőket. Mert az est témája a mediterrán, és amint megtelik a kultúrház a vendégekkel, már a jelmezek is tükrözik ennek atmoszféráját.

A Ljubicsica Kórus mediterrán környezetben Fotó: a szerző

Tengerészek, spanyol grandok, olasz maffiózók, tengeri martalócok, velencei gondolások forgatagában feltűnt Carmen, a cigánylány egy török basa háremhölgye társaságában, láttunk hatalmas sombrerót, kalózkendőt.

A házigazdák – a Szentpéterfáért Alapítvány és a Ljubičica kórus – az alkalomra költött üdvözlő dala beharangozta az est programját, majd következett a fellépők vidám műsora. Egy ifjú hölgyekből toborzott együttes misztikus körömlegyező formációval jelent meg, őket a takarítóbrigáddá alakult Ljubičica Kórus tánca követte. Korda Gyuri bácsit Skrapits Erik parodizálta. A Szomszédok csoportja nem kisebb szereplőket vonultatott fel, mint a három világhírű tenor, Luciano Pavarotti, José Carerras és Placido Domingo, Gina Lollobrigida, Sophia Loren és Ciccolina társaságában.

A senior táncosok frakkos show-műsora, az együtt mozgás örömét sugározta, a juniorok csapata több hangszerre szerelt előadása testjátékkal mutatta be egy-egy hangszer alkalmazását. A műsor befejező tánca, mint minden alkalommal, a horvát kóló, amelybe már a közönség is, jelmezesen vagy anélkül, nagy lendülettel bekapcsolódott.

A másfél órás műsort hajnalig tartó mulatság követte, amelyhez a talpalávalót a Pinka Band és a Pinkica zenekarok szolgáltatták.

László Antal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában