Az ausztriai magyarságért fáradoztak

2018.02.07. 19:22

Négyen kaptak rangos magyar állami kitüntetést a követségen múlt héten

Dr. Perényi János nagykövet rangos állami kitüntetéseket adott át Fodor Máriának, dr. Radics Évának, Felker Judithnak és Dittmar Zodernak. Rangos magyar állami kitüntetéseket adott át dr. Perényi János nagykövet Magyarország bécsi nagykövetségén az ausztriai magyarságért és az osztrák-magyar kapcsolatokért fáradozóknak – tájékoztatott honlapján a volksgruppen.orf.at.

VN

Felker Judith lelkiismeretes munkájáért a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Fotó: Mode Atelier Baranyai Andrea

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át Fodor Mária, az Ilona Stüberl nevű bécsi magyar étterem tulajdonosa és vezetője az ausztriai magyar emigránsszervezetek aktív támogatása és az ott élő magyarság összetartozásának erősítése érdekében végzett tevékenysége, valamint a magyar gasztronómia nemzetközi jó hírének öregbítését szolgáló munkája elismeréseként. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át dr. Radics Éva, a Gráci Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott tanára az európai és magyar zenekultúra hírnevét öregbítő, több évtizedes zenetanári, karnagyi és zenetudományi pályája, valamint értékteremtő kulturális közéleti tevékenysége elismeréseként. A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át Felker Judith, az Osztrák-Magyar Baráti Társaság főtitkára a magyar-osztrák kapcsolatok ápolása és fejlesztése érdekében végzett lelkiismeretes munkája elismeréseként.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta meg Dittmar Zoder, a gießhübli Zotron elektronikai kisvállalat tulajdonosa és vezetője, a Freunde des Jungarbeiterdorfes Hochleiten nevű egyesület elnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének ápolása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában