Levél

2018.02.17. 15:15

Nemény András ellen indulna Czeglédy Csaba az országgyűlési választáson

Az előzetes letartóztatásba került szocialista politikus azt írja: hiszem, hogy azt nem meri a hatalom megtenni, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson.

Vas Népe

Politikai hirdetés jelent meg az egyik helyi hírportálon, ahol Czeglédy Csaba bejelenti, függetlenként indulni kíván a 2018-as országgyűlési választáson, éppen ezért a korábbi szabaddemokrata országgyűlési képviselő, Mécs Imre segítségével hétfőtől el is indul a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtés.Czeglédy jelenleg a szegedi börtönben tölti előzetes letartóztatását.

„Ezeket a sorokat most a szegedi börtönben vetem papírra. Családomtól elragadva, itt tart fogságban az a korrupt hatalom, amelynek az elmúlt években rengeteg borsot törtem az orra alá, és amely hatalom bűncselekmény elkövetésétől sem riad vissza, hogy elhallgattassa az ellenzéki hangokat.” – olvasható levelében, melyben arról is szól, hogy hiszi, a hatalom nem meri megtenni, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson, sőt, mint írja, még fontosabb, hogy a vonatkozó törvények nem is teszik ezt lehetővé.

Czeglédy Csaba egyébként az MSZP városi elnöke, így az a helyzet állt elő, hogy ha sikerül összegyűjteni a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat, akkor megmérkőzhet az MSZP megyei elnökével, Nemény Andrással is. A politikus egyébként kitér arra is, hogy miért nem pártcsaládja jelöltjeként méretteti meg magát.

„Egyrészt nem akartam kitenni őket annak, hogy nemtelen támadásokat kapjanak, másrészt nem akartam, hogy választani kényszerüljenek a szervezet egyik vezetője és közöttem.”

Megkérdeztük Nemény Andrást, az MSZP Vas Megyei Szervezetének elnökét, mit szól hozzá, hogy Czeglédy Csaba indul ellene a körzetében:  „Nem  úgy értelmezem, hogy ellenem, hanem  úgy értelmezem, hogy Magyarországon ma még függetlenként bárki elindulhat, ő ezzel a lehetőséggel él, és nyilvánvalóan szeretné elmondani az igazát szabadon.”

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy Nemény nem gondolja-e, hogy mindez gyengíti az ellenzéket?

„Nem gondolom, hogy ez gyengítené, egyelőre csak egy képviselői jelöltségről beszélünk.” -érkezett a válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában