életmentő műtét

2018.02.28. 16:08

Nemet váltott egy bulldog a szombathelyi állatkórházban

Kő zárta el az eb húgycsövét, egy megoldás volt csak: lány kutya lett belőle. Már szépen gyógyul Tyson, megszokta a terpeszben pisilést.

Bakos Ágnes

Fotó: Szombathelyi állatkórház

Életmentő volt a műtét – számolt be dr. Varjú Gábor állatorvos a szombathelyi állatkórházból. Tyson, az angol bulldog nem tudott pisilni, hamar kiderült, hogy miért: egy kő elzárta a húgycsövét. Próbálták elmozdítani az orvosok nagy nyomású mosófolyadékkal, katéterrel is. A doktor emlékeztetett: a kutyák péniszében csont is van, egy részen nagyon szűk a húgycső, oda ágyazódott be a kő. Nem volt más megoldás, a herezacskó helyén egy új, tágabb pisilő nyílást nyitottak Tysonnak, gyakorlatilag kislány lett belőle.

Fotós: Szombathelyi állatkórház

Több kő is volt a húgyhólyagjában, abból küldtek mintát kőanalízisre, az eredmény alapján speciális étrendje lesz a bulldognak. Az eb és aggódó gazdái is jól vannak már, Tyson túl van a varratszedésen, már megszokta, hogy nem kell lábat emelnie a pisiléshez…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában