„Simi-bankókkal” dobálták meg Vonát

2018.02.22. 20:18

A párt programját ismertette a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

A megyébe látogatott csütörtökön Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, papírpénzekkel dobálták meg.

Vas Népe

Fotó: Nagy Jácint

- Van szimbolikája annak, hogy az utcán találkozunk. Azt kell, hogy üzenje mindenkinek, elszántak vagyunk, nem tudnak bennünket megfélemlíteni – kezdte beszédét Vona Gábor.

A csütörtökön este a Fő téren rendezett utcafórumon a politikus hét területet említett, amelyekben szerinte sürgető a történelmi változás. Ezek között említette az ország biztonságát, a korrupció felszámolását, az elvándorlás megállítását és a demokrácia helyreállításának fontosságát. – Ahhoz, hogy az ország versenyképes legyen, nemcsak erős gazdaságra, hanem a mögötte lévő alrendszerek – az egészségügy, az oktatás, a nyugdíjrendszer – jó működésére is szükség van – mondta Vona Gábor, aki Balassa Péter országgyűlési képviselőjelölttel mintegy 100-150 ember előtt ismertette a Jobbik programját.

Vona Gábor az utcafórumon Fotó: Nagy Jácint

Azt is kiemelte: a társadalmi párbeszéd erősítésére van szükség, ki kell lépni a jobb és baloldali megosztottságból. Végül kitért arra: helyre kell állítani Magyarország nemzetközi presztízsét. – Mennyi pénzt kapott a Jobbik Simicskától? felkiáltással egy köteg „30 ezüst értékű Simi bankót – papírpénzt” szórt a pártelnök felé egy fiatalember, amikor Vona már kérdésekre, észrevételekre válaszolt. A pártelnök csütörtökön Kőszegre és Körmendre is ellátogatott: Kőszegen Rába Kálmán, Körmenden Bana Tibor jobbikos országgyűlési képviselőjelölttel tartott utcafórumot. Szombathelyen Balassa Péter kísérte: – Ha a Jobbik hatalomra kerül, politikus nem fog a mentelmi jog mögé bújni, hangsúlyozta az utcafórumon a Czeglédy-ügy kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában