böllérverseny

2018.02.09. 11:30

Szombaton gasztronómiai fesztivál lesz Szarvaskenden

Már állnak a sátrak a Szabó Tanyán, és megannyi munkás dolgozik azon, hogy akár esik, akár fagy, kényelmesen lehessen megközelíteni a szombati böllérverseny helyszínét.

Tersztyánszky Krisztina

 

Ötödször rendezi meg a Millennium Polgári Egyesület a Vas Megyei Önkormányzat közreműködésével, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a szarvaskendi gasztronómiai fesztivált. Csütörtökön a helyszínen meggyőződtünk róla, hogy a harminccentis hó nem szegte kedvét a szervezőknek. Már felállították a 22 sátrat, ahol a versenyző csapatok fognak berendezkedni. Dr. Major Katalin polgármester asszony kalauzolásával bejártuk a területet, ahol hólapátokkal helyi és ikervári önkormányzati dolgozók, hótolóval pedig Takács András vállalkozó szorgoskodott, hogy jól járhatóvá tegye a terepet. Lesznek boros és kézműves pavilonok, a minisztérium hungarikumok bemutatójával érkezik – tudtuk meg Szijártó Lászlótól, a közgyűlés operatív irányítójától. A sertéseket szombaton 6 órakor egy helyen vágják le, aztán a csapatoknál a perzselés, mosás, darabolás után 9 óra körül lehet kóstolni az első finom falatokat. A kulturális műsorok iránt is érdeklődőket déltől várják a Szabó Tanyán, ahol a Kármentő zenekar színeiben V. Németh Zsolt államtitkár is muzsikálni fog.

Online szerkesztőségünkben kisorsolták a vaol.hu receptversenyének győztesét. A három szerencsés nyertes Bedőcs Gyula, Putóczki Gáborné és Elekes Zoltán lett, húsos kolbász, töltött káposzta, illetve resztelt máj recepttel. Szerencsés olvasóinkat értesíteni fogjuk, és a fesztivál utáni héten vehetik át nyereményeiket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában