így tehetjük szebbé

2018.02.14. 07:00

Szívdömping: pirosban és rózsaszínben jön Valentin

Valentin – avagy Bálint – napja a szerelmesek ünnepe. Meg a szereteté. Megnéztük, hogyan tehetjük még szebbé.

Lutor Katalin

Szájer József Valentin-napra speciális ajándékokat kínál Fotók: Nagy Jácint

Vörös rózsák, vörös szívek, bársonyos párnák és szerelmes feliratú mackók mindenhol. A szerelmesek ünnepeként érte el Magyarországot a Valentin-nap. Megnéztük, Szombathelyen ki hogyan készül szerelme, szerettei megajándékozására.

Szájer József Valentin-napra speciális ajándékokat kínál Fotók: Nagy Jácint

A virágos

Első utunk a piaci virágárusokhoz vezetett – a virág mégiscsak remek választás minden alkalomra. Szájer József azt tapasztalta, hogy nagyon sokan hagyják az utolsó pillanatra a tökéletes ajándék megvásárlását. Ő apró virágcserépbe ültetett szívekkel készült a szerelmesek napjára; a kedvesének is egyedi csokrot készít. Megjegyzi, hogy érzése szerint ez az ünnep külföldön sokkal elterjedtebb, mint nálunk, és nem kizárólag a szerelmesekre fókuszál: máshol az emberek a gyermekeiket, szeretteiket is meglepik Valentin napján.

Kovácsné Balaton Klára a következő asztalnál éppen szív alakú lufikat fúj – már halomban vannak a pálcára tűzdelt dekorációk. Minden készen áll a Valentin-napi rohamra. A tavaszi virágokat kedvelik ilyenkor a vásárlók, meséli, a rózsa mellett sokan tulipánt, jácintot keresnek. Viszont az egész városban beszerezhetők különböző apró ajándékok, így megoszlik a vásárlótömeg. Néha úgy tűnik, egy újabb ünnep csak nyűg az emberek számára, ők mindenesetre csodásan színes portékával és kedvező ajánlatokkal várják a vevőket.

Baumgartner Kingánál Jillek Rita érdeklődik: szívesen meglepi ilyenkor magát is

A rózsaszín dominál

A hölgyek bátran meglepik saját magukat is ezen a napon, de nemegyszer előfordult már, hogy urak fotóval, konkrét kéréssel érkeztek – meséli Baumgartner Kinga, miközben néhány natúrkozmetikumot is megmutat. Az ő kínálatukban a rózsaszín dominál Valentin-napon.

Szerelmes egyetemisták. Vincze Bence és Moór Vivien már a második Valentin-napot tölti együtt

Ahogy körsétánk végére érünk, az ELTE szombathelyi campusánál Vincze Bencével és Moór Viviennel találkozunk – éppen egy padon ülnek, kéz a kézben, szerelmesen. A fiatalok magyar szakot végeznek az egyetemen, itt ismerkedtek meg, és ez már a második közös Valentin-napjuk. Meglepetéssel persze ők is készülnek egymásnak, de jobban kedvelik a személyes, kézzel készített apróságokat, mint a boltban vásárolt ajándéktárgyakat. Külön programot nem terveznek, ahogy vallják: „Mindig ünnepeljük a szerelmünket, ez csak egy plusz alkalom az ajándékozáshoz.”

A szerelmes ölelések látványa, költőisége az év minden napján csodás. Viszont ha a költészetnek van, akkor a szerelem is megérdemel egy ünnepnapot: éppen a mait.

3+1 tippet adtunk a Valentin-programokhoz. ITT érheted el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában