támogatás

2018.02.13. 14:28

Újabb mentőöv a Stylnek – Pénz érkezhet a dolgozók munkahelyeinek megmentésére

Újabb állami támogatás érkezhet a Styl dolgozók munkahelyeinek megmentése érdekében, miután dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője személyesen egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Cseszkó Tamás

 

A Styl gyár épülete Fotó: Unger Tamás

Mint ismert, a tradicionális ruhaipari vállalat évekkel ezelőtt már kapott mentőövet annak érdekében, hogy megőrizzék a munkahelyeket. Időközben kiderült, továbbra sem stabil a vállalat helyzete, elsősorban azért nem, mert a többségi tulajdonos nem teljesítette a pénzügyi kötelezettségeit. — A gyár dolgozói levélben kértek tőlem segítséget, jelezve, hogy ismét veszélybe kerültek a munkahelyek — foglalta össze az előzményeket dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, aki személyesen Pintér Sándor belügyminiszternél járt közben, hogy a Styl ruhagyár újabb állami segítséget kapjon.

A Styl Fotó: Unger Tamás
A Styl Fotó: Unger Tamás

Mint ismeretes, dr. Puskás Tivadar polgármester a múlt héten már felszólította a cég többségi tulajdonosait, hogy tartsák be ígéreteiket, és a beígért fejlesztési pénzeket, vagyis a  2,2 millió eurót – mintegy  700 millió forintot – tegyék be a cégbe. Eddig azonban nem kaptak választ, azért volt szükség újabb állami segítségnyújtásra.

A Styl bejáratánál Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában