egyre több az autó

2018.02.09. 08:10

Az önkormányzat már keresi a megoldást – Újabb parkolók épülnek Kőszegen

Húsz százalékkal növekedett az elmúlt öt évben a személygépkocsik száma Kőszegen, az önkormányzat már dolgozik a parkolási helyzet megoldásán.

Cseszkó Tamás

Elsősorban a lakótelepen jelent gondot a parkolás a kőszegieknek. Az önkormányzat már keresi a megoldást a gondok enyhítésére. Huber László, a település polgármestere lapunknak elmondta, hamarosan elkészül az a tizennégy férőhelyes parkoló, amely állami támogatásnak köszönhetően épülhet meg, de napirenden van további férőhelyek létesítése is.

Hauer Katalin, a kőszegi Posztó utca lakója arra panaszkodott, hogy utcájában szinte soha nincs parkolóhely, főleg a munkaidő utáni időszakban telik meg autókkal a környék. – Örülünk az új parkolóknak – foglalta össze a lakó. Az utcában egyébként az önkormányzat döntése értelmében felszámolták a régi, elavult játszóteret, annak a helyére kerültek az új parkolók.

Elvégezték a terület csapadékvíz-elvezetését és a térkövezéssel és tereprendezéssel is hamarosan elkészül a kivitelező. Huber László elmondta, későb a parkolót körülvevő járdát is felújítják. – Tudom, hogy ez a tizennégy parkoló még nem elég, de könnyíteni fog a helyzeten. Ráadásul további ilyen jellegű beruházások vannak előkészületben.

Egyebek között a Rohonci utca mögötti rész, amelyet Kőszegen Laposként ismernek. Ez a terület nagy és eléggé kihasználatlan a megítélésünk szerint, ezért a rendezési tervből úgy tűnik, hogy lehet ott még parkolókat építeni.

Tovább enyhítheti a parkolási gondokat a Faludi Ferenc utca végébe tervezett 22 férőhelyes parkoló is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában