MEGYEI KÖRKÉP

2018.03.12. 21:29

49 jelölt lehet Vasban

Vas megye három egyéni választókerületében összesen 49 jelöltet vettek már jogerősen nyilvántartásba a választási bizottságok a Nemzeti Választási Iroda hivatalos honlapjának hétfői állás szerint.

Bakos Ágnes

A jelöltállítási határidő március 5-én járt le, az ajánlásokat ellenőrizték, ez alapján döntöttek a jelöltségekről a választási bizottságok. A szombathelyi központú 1. számú országgyűlési egyéni választókerületben 15 jelöltet nyilvántartásba vettek, egy jelöltaspiráns még döntésre vár, és vannak kilencen, akiknek jelöltségét jogerősen elutasították. A sárvári központú 2. számú körzetben 13 jelölt nyilvántartásba vétele jogerős, kettőnél szerepelt hétfőn, hogy nem jogerősen elutasították, és 13 jelöltaspiráns elutasítása jogerős. A körmendi központú 3. számú vasi körzetben 21 jelöltet vettek nyilvántartásba, hetet utasítottak el – ezek mind jogerős döntések, valamint volt egy visszalépő. A jogorvoslatok még nem zárultak le, várhatóan a jelöltek végső száma még változni fog, és a visszalépések miatt is csökkenhet a számuk az országgyűlési választásig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában