közösen

2018.03.29. 16:04

Az árvízi felkészülés jegyében tartottak vízkár elhárítási értekezletet Szombathelyen

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az árvízi felkészülés jegyében az együttműködő és a társszervekkel közösen tartott vízkár elhárítási koordinációs értekezletet a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 29-én.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az értekezleten részt vettek a megyei védelmi bizottság, a helyi védelmi bizottságok, a rendőrség, a mentőszolgálat, a népegészségügy, a Magyar Közút, a karitatív szervezetek, a civil szervezetek, valamint természetesen a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság képviselői. Az értekezést Seper András tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg.

Elsőként Mosonyi Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály, vízügyi hatósági szakterület főelőadója a vizek kártételei elleni védekezésre történő felkészülésről, valamint a védekezés során jelentkező hatósági feladatokról, a vízilétesítmények ellenőrzésének tapasztalatairól adott tájékoztatást.

A Vas megyei települési vízkárelhárítási tervek helyzetéről, a tervekkel kapcsolatos követelményekről, valamint a vízügyi igazgatóság védekezési, beavatkozási lehetőségeiről, a hidrológiai előrejelzések korlátairól Hercsel Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Szombathelyi Szakmérnökség szakmérnöke számolt be.

Poór Balázs tű. alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője a vizek kártételei során jelentkező lakosságvédelmi feladatokról, az operatív munkaszervek működéséről tájékoztatta az értekezlet résztvevőit.- számolt be a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában